Witajcie,
dzisiaj na blogu aż trzy przepisy, a to wszystko w związku z konkursem na Wielkanocny przepis z jajkami Farmio. Tym razem forma bardziej tradycyjna, jednakże z wykorzystaniem avocado, które w takcie ostatniego pobytu w Hiszpanii, stało się jednym z moich ulubionych składników sałatek czy past.
Jajka z kremem
- 2-3 jajka Farmio
- pół avocado
- pół opakowania zielonych oliwek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Krem przygotowujemy w blenderze z połowy avocado, oliwek i jogurtu naturalnego. Wszystko łączymy do uzyskania gładkiej masy. Gotowy krem nakładamy na ugotowane i przekrojone na pół - jajka. Posypujemy szczypiorkiem, bądź pokrojonymi oliwkami.
Gotowe!
Wzorowałam się na tradycyjnych, światecznych jajkach z majonezem, aczkolwiek postanowiłam nieco zmodyfikować ten przepis. Wyszło cudowne !
Pozdrawiam Was,
Patrycja