16 kwietnia 2014

KREM BROKUŁOWO - PAPRYKOWY

08:00

Share it Please
Witajcie,
bardzo długo mnie nie było i to samo tyczy się przepisów, ale postaram się lepiej zorganizować dzień, by móc częściej dodawać kulinarne posty. Idą święta, a co za tym idzie - gotowanie! Może uda się nam nawet przygotować jakąś relację z przygotowań, a tym czasem pora na przepis ! Tym razem coś na szybko -  krem brokułowo - paprykowy.


Krem brokułowo - paprykowy
- średni brokuł
- pół czerwonej papryki
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- pół szklanki mleka
- łyżka oleju (ja użyłam oleju z dodatkiem przypraw - bzaylii i czosnku)
- pieprz, sól

Umytego i podzielonego na różyczki - brokuła, gotujemy przez około 20 minut, do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości. Paprykę kroimy w kostkę i razem z pokrojoną natką pietruszki oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku - podsmażamy na oleju przez około 5 - 10 minut (tak by papryka lekko zmiękła). Ugotowanego brokuła wraz z wodą po gotowaniu a również podsmażoną paprykę z natką umieszczamy w blenderze, dodajemy przyprawy, mleko. Na koniec wszystko razem łączymy. Gotowe ! 

Szybko i smacznie !


Pozdrawiam Was, 
Patrycja